Vidar Vang

Nye singler ute 20. januar 2017!

Foto: Kristine Kroder-Schille

Foto: Kristine Kroder-Schille

20. januar 2017 slipper Vidar Vang singlene "Blind" og "Kald som en skygge, lett som en vind" på VV Records. Der "Blind" er nattlig rock noir; om jakten på hverandre, er "Skygge" en akustisk, arktisk folkvise, om menneskelig isolasjon.

Sangene blir å finne på Vidar Vangs 8. album som kommer høsten 2017. Albumet produseres av Cato "Salsa" Thomassen og Vidar Vang selv.

 

Historikk:

Vidar Vang (f. 1976) er en norsk låtskriver og artist. Han er født og oppvokst i Bjerkvik, i Nordland, og begynte å skrive egne sanger i tenårene. Allerede i 1998 slapp han sitt uoffisielle debutalbum, «Blue». Albumet ble solgt på konserter i Nord-Norge.

Høsten 2000 tok Vidar med seg et hundretalls sanger og flyttet til Oslo. I august 2001, etter å ha spilt på by:Larm, Norwegian Wood og Øyafestivalen, signerte han sin første platekontrakt, med EMI.

23. september 2002 debuterte Vidar Vang med albumet «Rodeo», produsert av Seasick Steve og Cato «Salsa» Thomassen. «Rodeo» ble omtalt som et av årets beste rockalbum, og ble nominert til Spellemannspris året etter.

Vidar har siden gitt ut ytterligere fire album på engelsk, før han i 2015 debuterte på norsk med albumet "Vårres egen lille krig", til strålende kritikker. VG skrev «En låtskriver i særklasse», Nordlys «En nordnorsk bauta».

Vidars sanger har siden han debuterte i 2002 hatt høy rotasjon på norsk radio, og han har de siste 15 årene turnert utstrakt på klubber og festivaler i Norge; med fullt band, i trioformat og solo. Han har også turnert i Europa og USA, akustisk, alene med gitaren.

 

Diskografi:

  • Vårres egen lille krig (2015) VV Records. Produsert av Cato «Salsa» Thomassen og Vidar Vang

  • Sidewalk Silhouettes (2012) VV Records. Produsert av Cato «Salsa» Thomassen og Vidar Vang

  • Sleepless Songs (2010) VV Records/Universal. Produsert av Frode Jacobsen og Alexander Kloster-Jensen

  • Vidar Vang (2006) VV Records/Sonet. Produsert av Kjetil Draugedalen, Gaute Fredriksen og Vidar Vang

  • Stand Up Straight (2004) Sony Music. Produsert av Yngve Sætre

  • Rodeo (2002) EMI. Produsert av Seasick Steve og Cato «Salsa» Thomassen

  • Under Six Strings EP (2002) EMI. Produsert av Seasick Steve og Cato «Salsa» Thomassen

  • Blue (1998) VV Records. Produsert av Karl Johan Storø og Vidar Vang

 

Bio "Vårres egen lille krig"

"Hvordan kan vi for helvete klare å leve sammen?"

21. august 2015 slipper Vidar Vang sitt syvende album, "Vårres egen lille krig". Albumet er produsert av Cato "Salsa" Thomassen og Vidar selv.

Etter strålende kritikker for sin forrige utgivelse, "Sidewalk Silhouettes" (2012), tar Vidar nå en ny vending. "Vårres egen lille krig" er hans første utgivelse med norske tekster:

"Tekstene har alltid vært viktige for meg, og jeg er veldig fornøyd med de sangene jeg har skrevet på engelsk. Nå ville jeg forsøke å skrive noe som var enda tettere på livet, og enda mer presist. Jeg har snakket norsk hver dag i snart 40 år nå. Det er det språket jeg uttrykker meg mest nyansert og nøyaktig på".

Nyanser og presisjon er ekstra viktig for Vidar denne gangen, siden han går løs på store temaer:

"Jeg så et intervju med Kjell Askildsen på NRK, der han på spørsmål om tematikken i forfatterskapet sitt sa at: "Der er ingen annen problematikk enn den evige menneskelige problematikken: Hvordan kan vi for helvete klare å leve sammen?". Det summerer egentlig opp hva "Vårres egen lille krig" handler om. Hvordan klarer vi å leve sammen, som kjærester og ektefeller, som fedre og mødre, som sønner og døtre, som venner? Hvordan, og hvorfor, holder vi det gående, i gode og onde dager? Ja, folkene på plata kriger, med seg selv og mot hverandre. Men de kriger også for hverandre. For noe stort og viktig. Jeg ser derfor på "Vårres egen lille krig" også som en romantisk plate. Om folk som tror på, og sloss for noe. Folk som ikke gir opp".

"Vårres egen lille krig" viderefører og utvider lydbildet fra "Sidewalk Silhouettes": Sanger skrevet med kulepenn og kassegitar. Cinematisk musikk, i widescreenformat.